Адвокатски хонорари и такси за над 100 000 лева са изтекли

...
Адвокатски хонорари и такси за над 100 000 лева са изтекли
Коментари Харесай

Началникът на кабинета на Нинова зад схема за стотици хиляди в държавните дружества?

Адвокатски възнаграждения и такси за над 100 000 лева са изтекли единствено през последните 3 месеца към адвокатска адвокатска фирма по линия на началника на кабинета на Корнелия Нинова. Това демонстрира инспекция на Александър Михайлов, някогашен шеф на „ Кинтекс “, направена през последните дни. Същата адвокатска фирма пази Корнелия Нинова в персонално качество по делата против нея, като най-вероятно тази юридическа отбрана е за сметка на държавния бюджет.

Адвокатската адвокатска фирма има подписани абонаментни контракти с „ Кинтекс “ и „ Държавната консолидационна компания “, които всеки месец ѝ заплащат големи възнаграждения, без значение дали е осъществявана работа или не. Обезпечени са и със сериозни клаузи за неустойки в случай, че договорите им бъдат прекъснати.

На 18 юли Корнелия Нинова заяви, че „ Кинтекс “ завежда дело срещу Александър Михайлов за близо 1 млн. лева

„ Получих редица позвънявания от адвокати, които не разбираха за какво е иницииран правосъден развой и то за такава голяма сума, когато за всички е ясно, че сходно дело е обречено “, разяснява Михайлов.

„ Още повече неразбиране буди фактът, че за същото измислено нарушаване към този момент бе сезирана Прокуратурата и в границите на това произвеждане „ Кинтекс “ може да предяви иск към мен без адвокатски възнаграждения и такси “, разяснява Александър Михайлов. Той още веднъж напомня, че делото е несъстоятелно и е плод на лично отмъщение на Нинова поради разкритията му за нейното пряко участие в износа на оръжие за Украйна.

„ При заведено дело за близо 1 млн. лева обаче адвокатските възнаграждения и такси са съвсем 70 000 лв.. Сега става ясна цялата картина – задачата не е била да осъдят мен, а да се източат пари от страната зад паравана на политическия PR “, акцентира Михайлов. Според него, в случай че Министерството на стопанската система и промишлеността разпореди инспекция кои дъщерни компании от структурата му имат контракти за услуги с тази адвокатска адвокатска фирма, ще се окаже, че за 6 месеца може би над половин милион лв. са били платени към едни и същ адресат.

„ Скандално е, че същата адвокатска фирма пази Нинова в нейните персонални правосъдни разногласия. Знам го, тъй като заведох две каузи против нея и по тях тя е представлявана от същите юристи “, оповестява Михайлов. Така един път страната заплаща стотици хиляди за огромни адвокатски възнаграждения и такси, а по-късно в подмяна същите адвокати, най-вероятно гратис, се грижат Нинова да не попадне под ударите на закона.

„ Още по-скандално е кой в действителност стои зад адвокатската адвокатска фирма “, показва някогашният началник на „ Кинтекс “ и разкрива, че като ръководещ съучастник в нея е записан адв. Петър Спасов. Твърди се, че същият е наследник на Ели Георгиева Спасова-Пенева, началникът на кабинета на Корнелия Нинова в Министерски съвет.

 „ Само за две седмици получавам втора обществена реабилитация по всички обвинявания на Нинова против мен. Мое нарушаване като началник на Кинтекс няма, просто е „ трябвало “ едни пари да се дадат на избрани юристи. Това, че госпожа Нинова си направи и политически PR от цялата тематика е била спомагателен бонус за нея. За да разбере истината просто би трябвало да следи пътят на парите “, обобщава Александър Михайлов.

 

 

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР